Підйомна техніка Zoomlion

Найбільший китайський виробник спецтехніки для висотних робіт активно просуває свою продукцію на український ринок. Компанії, що спеціалізуються на оренді та продажу такого обладнання, широко використовують продукти Zoomlion.
Освоєння «електричного» напрямку роботи спецтехніки дозволяє китайському виробнику легко входити в європейський ринок, де встановлені жорсткі природоохоронні вимоги. Тому розробка лінійки електричних ножичних підйомників Zoomlion є закономірним кроком у стратегії розвитку китайської компанії.
Компанія Zoomlion була заснована у 1992 році, а виробництвом підйомників займається з 2017 року. Цей сегмент продукції розвивається дуже інтенсивно. Вже у 2019 році продажі ножичних підйомників склали 6000 одиниць, а телескопічних платформ – 1000 одиниць на рік. Високу якість підйомного обладнання Zoomlion забезпечує міцна сталь, дуже гарне лакофарбове покриття та багаторазово випробувані механізми. Підйомники виробляються на сучасному заводі в місті Чангса, китайської провінції Хунань. Підприємство обладнане першою у галузі повністю автоматизованою «інтелектуальною» виробничою лінією. Тут ножичні підйомники збираються роботами, які виконують зварювальні та фарбувальні роботи. Для обробки матеріалів використовуються автоматичні транспортні лінії AGV та RGV. Плани виробника дуже амбітні і передбачають завоювання третього місця на світовому ринку підйомного обладнання вже до 2023 року. В даний час виробнича мережа Zoomlion нараховує 14 підприємств, розташованих на різних континентах. У Європі технічна підтримка та попит на китайську будівельну спецтехніку частково забезпечується компанією CIFA з Італії, яка також належить Zoomlion. Минулого року сукупний дохід компанії перевищив 6 мільярдів доларів.

Zoomlion стала першою китайською компанією, що виробляє будівельну техніку, яка високо котирується на фондових біржах у Шеньчжені та Гонконгу. Сьогодні її асортимент розширено до 800 найменувань товарів, що виготовляються на 49 виробничих лініях.
Все підйомне обладнання, що пропонується торговою маркою Zoomlion на європейському ринку, має сертифікати CE, видані німецьким TUV. Найпопулярніші, компактні та універсальні ножичні підйомники доступні в декількох версіях, що мають наступне маркування:
HD – гідравлічні приводи та оснащені кислотними батареями;
DC – електродвигуни з приводом та оснащені кислотними батареями, відрізняються високою надійністю та безшумною роботою;
DC-Li- електродвигуни з електроприводом характеризуються тривалою безперебійною та безшумною роботою, оснащені літій-іонними батареями, які продовжують час роботи без необхідності регулярного підзаряджання.
Завдяки тривалому терміну служби літієвих батарей (на них встановлена ​​5-річна гарантія) вони надають сприятливіший вплив на навколишнє середовище.