Рятувальники Івано-Франківської області отримали новий пожежний автопідіймач

20 листопада 2023 року ТОВ «Політек Імпекс» передав 1-му державному пожежно рятувальному загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області новийавтопідіймач пожежний Bronto Skylift F55RPX на шасі SCANIA 8х4.

Автопідіймач F-RPX від Bronto – надійна машина, яка відмінно зарекомендувала себе серед рятувальників країн ЄС. Головна її особливість – простора рятувальна люлька, що має підвищену місткість для підйому особового складу, а також конструктивна універсальність, яка стане в нагоді для проведення рятувальних операцій будь-якої складності.

Для пожежників час має велике значення. Конструкція підйомників Bronto розроблена спеціально для легкого і швидкого маневрування навіть в умовах міста, швидкого розгортання та налаштування, ефективної роботи рятувальної команди. А проста та точна система керування Bronto+ дає змогу потрапити в зону виконання роботи в рекордно короткий час.

Новий Автопідіймач пожежний Bronto Skylift F55RPX на шасі SCANIA 8×4 буде застосовуватися для:

– переміщення особового складу рятувальників і необхідного пожежно-технічного та аварійно-рятувального обладнання до місця проведення рятувальних, аварійно-відновлювальних робіт, гасіння пожеж;

– евакуації людей з висоти за допомогою люльки;

– подачі вогнегасних речовин з вершини автопідіймача через телескопічний сухо-труб і лафетний ствол (монітор);

– використання в якості вантажного крану тощо.