Що таке будівельний підйомник та його застосування

При роботах у будівництві на висоті, зведення лісів або інших засобів підмащування для підйому людей не завжди є виправданим. Організація Політек Імпекс пропонує купити в Україні за низькою вартістю новий самохідний будівельний підйомник Zoomlion, щоб забезпечити доступ працівників на висотні позначки без облаштування додаткових споруд.

Види будівельних підйомників

Самохідний гідропідйомник складається з автомобільного шасі, стрілового обладнання з пристроєм на верхній секції люльки для розміщення людей, механізмами, що управляють стрілою та платформою, приладів безпеки. Залежно від виду стріли використовують підйомну спецтехніку таких видів:

ножичний – коли окремі елементи схрещуються, з підйомом платформи у вертикальній площині;
колінчастий – такий підйомник оснащений шарнірно-зчленованою стрілою для переміщення люльки у різних площинах та напрямках.
телескопічний – такий підйомник оснащений телескопічною стрілою для переміщення люльки у різних площинах та напрямках.

Ножичний гідропідйомник Zoomlion

Конструкція ножичного підйомника Зумліон забезпечує невеликі габарити, надійність, мобільність, простоту застосування. Назва машини походить від характерної системи важелів, схожої на ножиці. Спецтехніка оснащена приладами безпеки, що відключають механізм при попаданні сторонніх предметів під платформу, для обмеження граничної висоти підйому, навантаження на механізм від перевищення люльки.

Підйомник Zoomlion із шарнірно-зчленованою стрілою ZA20JE

Наявність шарнірно-зчленованої стріли з гідравлічним приводом значно розширює радіус переміщення платформи порівняно з одноножниковими моделями. Конструкція таких пересувних гідропідйомників включає поворотний механізм, що також працює на гідравліці, для регулювання положення робочого органу.

Колінчастий підйомник забезпечує безпеку застосування, за допомогою приладів, що контролюють вантажопідйомність, положення платформи, кут нахилу рами та інші технічні характеристики.